Dostupni linkovi

U Srbiji najavljeno formiranje kriznog tima povodom Ukrajine


Predsednik Privredne komore Marko Čadež u poseti privrednicima u Dubaiju, 3. maj, 2021. godine
Predsednik Privredne komore Marko Čadež u poseti privrednicima u Dubaiju, 3. maj, 2021. godine

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež najavio je u četvrtak, 24. februara na svom tviter nalogu formiranje tima u kojem će biti privrednici, resorni ministari i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a povodom ukrajinske krize.

“Biće održan sastanka sa predsednikom Vučićem o formiranju tima za hitno rešavanje ekonomskih problema koji proističu iz ukrajinske krize u saradnji sa resornim ministarstvima”, naveo je Čadež.

Čadež u objavi na tviteru nije precizirao tačno vreme i mesto sastanka.

On je takođe najavio da će od 25. februrara biti otvorena telefonska linija za pomoć privrednicima koji se suočavaju sa poteškoćama u poslovanju i ekonomskim posledicama izazvanim krizom u Ukrajini.

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio 24. februara rano ujutru početak vojne operacije u Ukrajini.

Nakon poziva Srbiji da se uskladi sa odlukom EU o uvođenju sankcija Rusiji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će odgovoriti u roku od 48 sati, koji ističu u petak, 25. februara.

Predsednik Socijalističke partije Srbije i predsedavajući Narodne skupštine Ivica Dačić rekao je 24. februara da se Srbija ne sme pridružiti raznim sankcijama Rusiji, jer, kako je naveo, zemlje koje traže to od Srbije nisu pomogle 1999. godine kada je Srbija bombardovana.

Zvanični Beograd je do sada održavao izuzetno dobre odnose sa Moskvom, a u istovreme naglašavao da podržava teritorijalni integritet Ukrajine.

Putin je nekoliko dana pre invazije priznao samostalnost separatističkih regija Donjeck i Lugansk na istoku Ukrajine i odobrio slanje trupa u tu oblast.

XS
SM
MD
LG