Dostupni linkovi

Spot protiv Marinike Tepić kruži društvenim mrežama


Marinika Tepić
Marinika Tepić

Potpredsednica opozicione Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da se protiv nje vodi "jeziva propaganda" čiji je deo i "spot u kojem je obeležena kao izdajnik", navodeći da je jasno da to potiče iz "kuhinje crveno-crne koalicije (vladajućih) Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije".

"Istom rukom je vodila propagandu protiv Slavka Ćuruvije (novinara koji je ubijen 1999. godine u Beogradu) i Olivera Ivanovića (političara sa Kosova, ubijenog 2018. u Mitrovici)", rekla je Tepić na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije.

Nepotpisani spot sa pitanjem „čiji je Marinika patriota?“, u kojem su preko fotografija potpredsednice Stranke slobode i pravde ispisane poruke „Marinika je nesporno veliki patriota, ali se ne zna tačno čiji“, „Marinika partiotizam dokazuje traženjem krivca za otpriznavanje Kosmeta“, te „glavni je akter u ugrožavanju srpske namenske industrije svojim lažima“, pojavio se u ponedeljak uveče na društvenim mrežama i postao viralan.

Prema rečima Marinike Tepić, propaganda je ojačala "od onog trenutka kada je postavila pitanje da li šef diplomatije i SPS Ivica Dačić zloupotrebljava pitanje Kosova i patriotizam da bi reketirao privrednike i uzimao od njih novac za navodno otpriznavanje Kosova a zapravo taj novac koristio za sebe i svoju stranku".

Poslanici vladajuće koalicije odbacili su optužbe da stoje iza spota.

XS
SM
MD
LG