Dostupni linkovi

Dačić: Laž da sam od trgovaca oružjem prikupljao novac za povlačenje priznanja Kosova


Ivica Dačić
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je kao "laži" optužbe da je od privatnika sakupljao novac za povlačenje priznanja Kosova, koje je na njegov račun izrekla poslanica opozicione Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić. Šef Dačićevog kabineta Nikola Nedeljković najavio je tužbu protiv Tepić zbog izjave o načinu prikupljanja novca za kampanju povlačenja priznanja Kosova.

Marinika Tepić izjavila je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije da je Ivica Dačić novac za povlačenje priznanja Kosova prikupljao od privrednika i trgovaca oružjem.

"Da li je Dačić zloupotrebio službeni položaj tako što je pribavljao novac za 'otpriznavanje' Kosova od uglednih privrednika i trgovaca oružjem i da li je samo od (trgovca oružjem koji se nalazi na crnoj listi SAD) Slobodana Tešića na to ime Dačić uzeo više od milion evra u kešu? I da li je prilikom pojedinih situacija kada je preuziman novac tome svedočio i Dačićev šef kabineta Nikola Nedeljković", rekla je Tepić na konferenciji za novinare.

Ko je Slobodan Tešić, trgovac oružjem iz Srbije?
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:21 0:00

Ona je navela da je čitava operacija za povlačenje priznanja Kosova bila praćena prikupljanjem novca od privrednika i trgovaca oružjem i da je potrebno da policija i tužilaštvo ispitaju imovinsko stanje Nikole Nedeljkovića i povezanih lica. Tepić je rekla i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić morao biti upoznat sa tim i pozvala ga da "brzinom munje sipa" i odgovore na njena pitanja.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je su optužbe koje je iznela Marinika Tepić “laži koje će koristiti svi neprijatelji Srbije”.

"To najbolje pokazuje koliko ona, (lider SSP-a) Dragan Đilas i Savez za Srbiju mrze Srbiju, a očekuju podršku građana", istakao je Dačić u pisanoj izjavi FoNetu.

Dačić je doda da izjava Marinike Tepić “kao da dolazi iz Prištine od albanskih separatista i terorista" i da su “kosovski zvaničnici u njoj dobili saveznika”.

"Nijedan dinar, evro ill dolar nikada nije uzet ni od jednog preduzetnika, niti se Srbija time služila da bi plaćala povlačenje priznanja Kosova", istakao je Dačić.

Najavljujući privatnu tužbu protiv Marinike Tepić, šef Dačićevog kabineta Nikola Nedeljković zatražio je da nadležni organi istraže njene navode koje je ocenio kao "sramotne laži".

Dodao da se “lažima raduju jedino neprijatelji Srbije”, i da se on, kao i "svi Srbi i patriote diči i ponosi time što je priznanje Kosova povuklo 17 zemalja”.

Direktor Kancelarije za Kosovo Vlade Srbije Marko Đurić rekao je da je “srpski narod na Kosovu osramoćen ponašanjem poslanice Marinike Tepić”.

XS
SM
MD
LG