Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Specijalni tužilac protiv specijalnog rata


Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić

Da li opoziconi Demokratski front pokušava da kompromituje i sruši specijalnog državnog tužioca Crne Gore kako bi ujedno kompromitovao istragu protiv lidera i aktivista ove političke grupacije, koji su optuženi za stvaranje kriminalne organizacije i osumnjičeni za pranje novca, kako je ustvrdio glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić?

Povodom tvrdnji specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da se protiv njega vodi specijalni rat u cilju njegove kompromitacije i zaustavljanja istrage kojom su obuhvaćeni lideri i aktivisti Demokratskog fronta, iz opozicionog Demokratskog fronta saopšteno je da je Katnić javno demonstrirao mržnju prema toj političkoj grupaciji, da je iznio niz neistina ali i prijetnji prema Demokratskom frontu.

U emisiji Televizije Crne Gore specijalni tužilac Milivoje Katnić je, u prvom javnom nastupu nakon što je podignuta optužnica protiv dvojice lidera Demokratskog fronta, a protiv trećeg lidera otvorena istraga saopštio da Demokratski front vodi specijalni rat protiv njega u cilju njegove kompromitacije, uklanjanja sa te pozicije, te u cilju izbjegavanja istrage i krivične odgovornosti okrivljenih.

Katnić je saopštio da za to Specijalno tužilaštvo ima konkretne dokaze: „Mi u tužilaštvu imamo dokaze da su se tri lica organizovala i pripremala kompromitovanje glavnog specijalnog tužioca i donošenje dokaza koji ne postoje. Želi se specijalni tužilac prikazati kao ličnost koja, zbog svojih karakternih osobina ili djelovanja iz prošlosti, nije podobna i da ne može vršiti ovu funkciju“.

Specijalno tužilaštvo je do sada podiglo optužnicu protiv lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića u slučaju državni udar
Specijalno tužilaštvo je do sada podiglo optužnicu protiv lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića u slučaju državni udar

Po riječima Katnića, djelovanje Demokratskog fronta je povezano i sa stranim elementom, ili kako je precizirao jednim ruskim državljaninom koji je optužen za pokušaj „državnog udara“ i nacionalističkim strukturama iz Rusije.

„Ovaj slučaj ima još jednu dimenziju, da se osobe koje su u ovo involvirane, a povezane sa stranim elementom i od tog stranog elementa uzeli značajna novčana sredstva a dali im značajna obećanja u pravcu djelovanja u Crnoj Gori u političkom i svakom drugom smislu – sve to nisu ispunili kao ni ona obećanja koja su dali u vezi terorističkih akata koji su na našu sreću ostali u pokušaju.

Danas oni moraju da opravdaju sve te aktivnosti. Oni (strani faktor) i dalje traže izvršenje njihovih obećanja, pa se nalaze u veoma teškoj situaciji. I sa svim ovim radikalizacijama i sa svim ovim postupcima žele prikazati da se na njihovom obećanju radi i da je to obećanje moguće izvršiti. Zato ja večeras kažem, niti je to obećanje moguće izvršiti, niti oni mogu zadovoljiti ono što od njih traže njihovi nalogodavci. Jasno je da je u svemu ovome uključen strani element. Mi smo ga označili kao nacionalistički centri iz Rusije. Predstavnik je svakako organizator ove kriminalne grupe Eduard Šišmakov“, rekao je Katnić.

Tokom istrage u ovim slučajevima, Demokratski front je na velikom broju pres konferencija javno optuživao Milivoja Katnića da - radi po diktatu vladajuće partije, da vrši odmazdu nad opozicionim liderima, da je bio navodno involviran u ratne zločine početkom devedesetih na području Dubrovnika, da falsifikuje dokaze, te iznosili niz ličnih kvalifikacija na račun Katnića.

Podsjetimo, Specijalno tužilaštvo je do sada podiglo optužnicu protiv lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića u slučaju državni udar, takođe protiv Nebojše Medojevića je pokrenuta istraga zbog navodnog pranja novca i traženo je skidanje i njegovog poslaničkog imuniteta. Pored toga još četvorica aktivista Demokratskog fronta se nalaze u pritvoru po zahtjevu Specijalnog tužilaštva.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG