Dostupni linkovi

Sanchez: Đoković se mora pridržavati pravila ukoliko želi u Španjolsku


Teniser Novak Đoković

Teniser Novak Đoković morat će se pridržavati španjolskih zdravstvenih pravila kako bi mogao doputovati u Španjolsku, izjavio je u ponedjeljak, 17. januara, premijer te zemlje Pedro Sanchez.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će Đokoviću biti dopušten ulazak u Španjolsku, gdje će krajem aprila početi turnir "Madrid Open", Sanchez je rekao da se "svaki sportaš koji se želi natjecati u Španjolskoj mora pridržavati zdravstvenih pravila u toj zemlji", prenosi Reuters.

Španjolski propisi trenutno zahtjevaju od građana da imaju ili potvrdu o vakcinaciji, negativan PCR test ili potvrdu o oporavku od COVID-a 19. Ova zemlja uvodi strogu karantenu za ljude koji su pozitivni na korona virus.

Teniser Novak Đoković stigao je 17. januara u Beograd, dan nakon što je deportovan iz Australije jer mu je odbijena žalba na ukidanje vize.

Tako nije mogao nastupiti na Australian Openu, na kojem je prvi nosilac titule.

Đoković je deportovan iz Australije nakon što je izgubio bitku za vizu koja je bila fokusirana na činjenicu da je nevakcinisan.

Đoković je bio primoran da napusti Australiju nakon što su sudije potvrdile odluku ministra za imigraciju Alexa Hawkea da mu ukine vizu iz razloga javnog zdravlja.

Odluka je označila kraj burne desetodnevne sage u kojoj se Đoković borio da ostane i odbrani titulu.

XS
SM
MD
LG