Dostupni linkovi

SDA Sandžaka podržala protest građana


Okupljeni građani Novog Pazara ispred Opšte bolnice tokom posjete premijerke Srbije Ane Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara, 30. juna.

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka, čiji je lider Sulejman Ugljanin, podržala je, kako je navedeno u saopštenju, "opravdane proteste revoltiranih građana Sandžaka protiv najviših državnih organa Srbije zbog maćehinskog odnosa prema zdravlju ljudi u Sandžaku".

"Građanima Sandžaka koji su s pravom očekivali pomoć države, srpska predsednica Vlade i ministar zdravlja u svojim obraćanjima, na drzak i neprimeren način poručili su da su sami krivi za nastalo stanje i njihove zahteve i očekivanja nazvali politizacijom", naveo je SDA.

Premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišli su u utorak Opštu bolnicu u Novom Pazaru zbog pogoršanja epidemiološke situacije usled epidemije korona virusom. Deo građana dočekao ih je sa negodovanjem zbog situacije u kojoj su se našli žitelji Novog Pazara i Tutina.

SDA Sandžaka je navela i da su po ustaljenoj praksi predstavnici režima došli dan uoči ponavljanja izbora za poslanike Skupštine Srbije.

XS
SM
MD
LG