Dostupni linkovi

Vanredna vijest

U tuči navijača Zrinjskog i Sarajeva jedna osoba povrijeđena


Konjic, Foto: Mirsada Ćosić
U sukobu navijačkih grupa nogometnih klubova Zrinjskog i Sarajeva, do kojeg je došlo danas u Konjicu, jedan navijač FK Sarajevo zadobio je teške fizičke povrede i prevezen je u Sarajevo na hospitalizaciju.

Lakše povrede zadobila su još tri navijača Sarajeva i jedan policajac, a pričinjena je i veća materijalna šteta.

„U Konjicu na novom mostu došlo je do sukoba navijača Zrinjskog i navijača Sarajeva i dijela mještana naseljenog mjesta Konjic, na način da su se zaustavili navijači koji su išli za Sarajevo i navijači koji su išli iz Sarajeva prema Mostaru i odmah po izlasku iz vozila započela je tuča“
, izjavio je šef Sektora Kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Srećko Bošnjak.

Dodao je da su oštećena i najmanje dva vozila.

U ovim sukobima dvije navijačke skupine privedeno je oko 30 navijača.

Kako ističu iz PU Konjic, navijači nisu bili najavljeni i neorganizovano su se uputili ka Mostaru gdje se danas igralo 18. kolo Premijer lige BiH, utakmica između Veleža i Sarajeva, dok su se navijači Zrinjskog uputili u Istočno Sarajevo na utakmicu sa ekipom Slavije.

U oktobru prošle godine, u masovnim neredima navijača Širokog Brijega i Sarajeva u neposrednoj blizini stadiona «Pecara» u Širokom Brijegu, poginuo je navijač Sarajeva Vedran Puljić (24).

Pročitajte i ovo:
Održani novi prosvjedi u Širokom Brijegu

Navijač ubijen vatrenim oružjem, Sarajevo blokirano
Događaji u Širokom upozorenje bh. društvu
Ubistvo navijača pokazuje neefikasnost države
  • 16x9 Image

    Tina Jelin - Dizdar

    Novinarstvom se počela baviti 1996. godine. Od 1998. radi za Radio Slobodna Evropa. Bila je i stalni suradnik Studija 88,  Radija101, Reuters-a. Višestruko nagrađivana novinarka.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG