Dostupni linkovi

Putin poručio Vučiću da će Srbija imati dovoljno gasa


Zaposlenik proverava gasni ventil na kompresorskoj stanici Atamanskaja, koja je deo Gaspromovog gasovoda Snaga u Sibiru (29.novembar 2019.)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je uveravanja ruskog predsednika Vladimira Putina da će se Rusija držati dogovorenog i da će Srbija ove zime imati dovoljne količine gasa, saopštio je Vučićev kabinet.

"Predsednik Putin je predsedniku Vučiću pružio uveravanja da će se Rusija držati dogovorenog i da će Srbija ove zime da ima dovoljne količine gasa", navodi se u saopštenju i dodaje da su njih dvojica razgovarali o aranžmanu koji obezbeđuje dodatne količine gasa.

Vučić je u telefonskom razgovoru Putinu zahvalio na isporuci protivoklopnih raketa Kornet, ocenivši da su "te rakete ruske proizvodnje najbolje na svetu i da predstavljaju veliko pojačanje za kopnenu vojsku Srbije", istaknuto je u saopštenju.

Gas i do deset puta skuplji nego 2020.
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:04:23 0:00

Predsednici su naveli da ekonomske veze Srbije i Rusije konstantno jačaju, a da su mogućnosti za saradnju u oblasti privrede daleko veće od iskorišćenih, i da ima prostora za nove zajedničke projekte.

"U tom smislu su istakli da očekuju skoro potpisivanje Sporazuma o strateškoj ekonomskoj saradnji Srbije i Rusije i pozitivno ocenili ugovor koji su potpisali Petrohemija i Gasprom", dodaje se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG