Dostupni linkovi

Rada Trajković kaže da je njena kćerka zadržana na aerodromu u Beogradu


Rada Trajković je pre nekoliko dana bila zadržana na granici Srbije sa Kosovom
Rada Trajković je pre nekoliko dana bila zadržana na granici Srbije sa Kosovom

Savetnica kosovskog ministra za zajednice i povratak i predsednica Evropskog pokreta Srba na Kosovu Rada Trajković objavila je u nedelju, 18. decembra, da je njenu ćerku zadržala granična policija na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.

„Moja ćerka koja je britanski državljanin upravo je sletela na Beogradski aerodrom. Zadržana je od strane granične policije. Ovo već prelazi svaku meru“, napisala je Trajković na društvenoj mreži Tviter.


Nekoliko dana ranije Radu Trajković je zadržala policija Srbije više sati na graničnom prelazu Merdare kada je u četvrtak išla na Kosovo.

Pri povratku, na istom prelazu zadržana je blizu 24 sata, nakon čega joj se, kako je navela na Tviteru, pogoršalo zdravstveno stanje, pa je sanitetom prevežena u Prokuplje, odakle je u subotu puštena na kućno lečenje.

Rada Trajković je postala savetnica novoimenovanog kosovskog ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova Nenada Rašića nakon što su predstavnici Srpske liste napustili institucije zbog neslaganja sa odlukom Prištine o zameni srpskih tablica kosovskim.

Njihov izbor zvanični Beograd je žestoko kritikovao.

XS
SM
MD
LG