Dostupni linkovi

Privredna komora Srbije skuplja pomoć stanovništvu Ukrajine


Privredna komora Srbije, sastanak na temu krize u Ukrajini, Beograd, 28. februar, 2022.
Privredna komora Srbije, sastanak na temu krize u Ukrajini, Beograd, 28. februar, 2022.

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež pozvao je 12. aprila kompanije iz Srbije da se, u skladu sa svojim mogućnostima, uključe u humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za stanovništvo u Ukrajini.

On je u saopštenju na sajtu Privredne komore izjavio da "nastoje da dopru do što većeg broja kompanija kako bi pomogli ljudima kojima je trenutno najteže".

"Slike iz Ukrajine nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Srpska privreda je već toliko puta pokazala da ima dobro srce, da zna šta je humanost, šta je potreba da se pomogne u nevolji", istakao je Čadež.

Humanitarna akcija za narod Ukrajine pokrenuta je 30. marta, a kompanije na sajtu PKS mogu pronaći spisak najneophodnijih proizvoda prema informacijama od ljudi sa terena.

"Pozivam kompanije da na sajtu PKS i u komunikaciji sa našim zaposlenima zatraže detaljnije informacije o humanitarnoj akciji, kako bismo prikupili pomoć, u robi i novcu, u što većem obimu", ukazao je Čadež.

Koji su proizvodi najpotrebniji stanovništvu u Ukrajini i na koji način se može donirati roba ili novac, detaljna uputstva nalaze se na sajtu PKS.

XS
SM
MD
LG