Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


Radnici u polju, Uzbekistan

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Pregled tekstova i vijesti za 7. juni, 2020.:

U Severnoj Makedoniji su preminula još dva pacijenta sa korona virusom i registrovano je 111 novih slučajeva zaraze, objavilo je danas Ministarstvo zdravlja. Kako se navodi u saopštenju, tako je ukupan broj umrlih od COVID-19 je porastao na 153, a broj dijagnostifikovanih slučajeva od početka epidemije na 3.025.

U poslednja 24 sata u Republici Hrvatskoj nema novooboljelih niti preminulih od bolesti COVID-19, priopćio je Nacionalni stožer Civilne zaštite. Ukupni broj oboljelih i dalje je 2.247, a preminulih 104.

U poslednja 24 časa u Srbiji je od poslednica zarazne bolesti COVID-19 preminula još jedna osoba, čime se ukupan broj preminulih povećao na 249, podaci su sa sajta Ministarstva zdravlja, objavljeni u nedelju, 07. juna.

Indija je u nedelju prijavila 9.971 nov slučaj zaraze korona virusom i ponovo beleži rekord u broju slučajeva na dnevnom nivou, dan pre nego što je, nakon 10 nedelja, trebalo da se ponovo otvore tržni centri, hoteli i verski objekti.

„Čvrsto međusobno političko poverenje udarilo je čvrst temelj za sveobuhvatno strateško partnerstvo između Kine i Srbije. Nedavno smo telefonom razgovarali o saradnji u borbi protiv COVID-19. Naše dve zemlje se međusobno podržavaju i zajedno se bore protiv epidemije, čime su još jednom na delu pokazale bratstvo i prijateljstvo“, navodi se u tekstu pisma koje je objavljeno na sajtu predsednika Srbije.

U posljednja 24 časa u Bosni i Hercegovini novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod ukupno 28 osoba u dva bh enititeta. Virus je potvrđen kod 14 osoba u Republici Srpskoj, nakon što je izvršeno testiranje 398 laboratorijskih uzorka, dok je jedna osoba preminula , saopšteno je iz entitetskog Instituta za javno zdravstvo.

XS
SM
MD
LG