Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


Časna sestra sa zaštitnom maskom, Sarajevo, Bosna i Hercegovina, 17. april, 2020.
Časna sestra sa zaštitnom maskom, Sarajevo, Bosna i Hercegovina, 17. april, 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Pregled tekstova i vijesti za 18. april, 2020.:

Afrika sada ima više od 1.000 smrtnih slučajeva od COVID-19, saopćili su u subotu afrički centri za kontrolu i prevenciju bolesti.

Japanski premijer Šinzo Abe apelovao je juče da stanovnici ostanu kod kuće nakon što je rekordan broj novih slučajeva zabilježen u Tokiju.

Kina je danas naložila da lica zaposlena u određenim segmentima javnog sektora u gradu Vuhanu moraju da se testiraju ako žele da napuste grad.

Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sleteo je avion sa medicinskom opremom za borbu protiv korona virusa, a najveći deo opreme je donacija Evropske unije (EU) Srbiji. Evropska unija je finansirala i transport opreme.

Neke od američkih država počele su da razmatraju kada bi mogle otpočeti ublažavanje restriktivnih mjera uvedenih zbog pandemije korona virusa, dok predsjednik Donald Tramp smatra da su pojedini guverneri usvojili preoštre smjernice.

XS
SM
MD
LG