Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Pregled tekstova i vijesti za 9. april, 2020.:

Ruski vojni stručnjaci iz jedinica Atomsko-biološko-hemijske odbrane obavili su dezinfekciju u Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je da je od suštinske važnosti da se garantuju sloboda medija i sloboda izražavaja čak i tokom vanrednog stanja.

Predsjednik Kine Xi Jinping je upozorio da postoji rizik od drugog vala smrtonosne pandemije korona virusa u ovoj zemlji.

Broj novozaraženih nastavio je da raste i nakon što je premijer Šinzo Abe proglasio vanredno stanje u Tokiju i u još šest pogođenih područja i zatražio od građana smanjivanje interakcije za najmanje 70 odsto.

Avion sa državljanima Bosne i Hercegovine iz Londona sletjeće u poslijepodnevnim satima na sarajevski aerodrom letomletom London – Sarajevo – Podgorica – Sarajevo – London.

U Njemačkoj je prema podacima John Hopkins Univerziteta u protekla 24 časa broj zaraženih osoba virusom korona povećan na 113.296.

Prema podacima John Hopkins Univerziteta u srijedu je preminulo 1.973 osoba, što je više nego dan ranije kada je zabilježeno 1.939 smrti.

XS
SM
MD
LG