Dostupni linkovi

Bosanskohercegovački državljani iz Londona se vraćaju u BiH


Avion sa državljanima Bosne i Hercegovine iz Londona sletjeće u poslijepodnevnim satima na sarajevski aerodrom letom London – Sarajevo – Podgorica – Sarajevo – London, potvrdila je za Radio Slobodna Evropa (RSE) glasnogovornica Granične policije Bosne i Hercegovine Franka Vican.

Radi se o povratku bh državljana, koji je odobren ranijom odlukom o privremenom otvaranju Aerodroma Sarajevo koju je je na vanrednoj, telefonskoj sjednici donijelo Vijeće ministara Bosne i Hercegovine.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Putnici koji će biti iskrcani na Aerodromu Sarajevo, obavezni su pridržavati se svih uputstava i naredbi nadležnih organa Bosne i Hercegovine i poštivati ih.

U povratku će biti izvršeno prebacivanje državljana Sjedinjenih Država na relaciji Sarajevo – London, saopćeno je iz Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Također, iz Bosne i Hercegovine je prijepodne odletio avion sa 51 putnikom, državljanima Holandije potvrđeno iz Granične policije BiH

Bosanskohercegovački državljani iz Švedske letom iz Geteborga, prema istoj odluci, u Bosnu i Hercegovinu bi trebali stići u zemlju.

Vijeće ministara BiH odobrilo povratak državljana iz Londona i Geteborga

XS
SM
MD
LG