Dostupni linkovi

Nastavljeno prikupljanje potpisa za oslobađanje uzbunjivača iz 'Krušika'


U Beogradu je nastavljeno prikupljanje potpisa za oslobađanje Aleksandra Obradovića, uzbunjivača iz vojne fabrike „Krušik“ u Valjevu, koji se nalazi u kućnom pritvoru i privremeno je udaljen s posla.

Obradović je medijima dostavio informacije o poslovanju na štetu "Krušika", zbog čega je 18. septembra 2019. godine priveden i tri nedelje bio pritvoren u Centralnom zatvoru u Beogradu.

Peticiju je do sada, u poslednjih pet dana, prema rečima organizatora u Beogradu potpisalo nešto više od 8.000 građana, a isti štandovi se mogu naći i u Valjevu, u kome se održavaju i protesti sa zahtevom da Obradović bude pušten na slobodu.

"To je najmanje što može svako od nas kao pojedinac da uradi za čoveka koji apsolutno ne zaslužuje da trune da li u zatvoru ili u kućnom pritvoru, kako god, koji je puno uradio da obelodani jedan, eto delić loših stvari koje se dešavaju u ovom društvu", rekao je za RSE Beograđanin Aleksandar Lukojević nakon što je potpisao peticiju dodavši da je "želeo da da doprinos da čovek bude pušten na slobodu". "Nadam se da će tako i biti", rekao je Lukojević.

Peticija za oslobađanje uzbunjivača iz 'Krušika'
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00

Predrag Savić iz Beograda, koji je takođe potpisao peticiju, rekao je da smatra sramotnim što "odgovara čovek koji je istinu izneo na videlo".

Organizatorima prikupljanja peticije, građanskim aktivistima, u četvrtak se priključio i Srđan Milivojević iz opozicione Demokratske stranke koji je kod štanda za prikupljanje potpisa, postavljenog ispred restorana "Ruski car" u Knez Mihailovoj ulici u centru Beograda, izjavio da tužilaštvo protiv Obradovića nije podiglo optužnicu.

"Ne znamo za koje je krivično delo on osumnjičen i zbog čega je u pritvoru, niti imamo dokaza da je on uradio bilo šta protivzakonito", rekao je Milivojević.

Peticiju za oslobađanje Aleksndra Obradovića je takođe, moguće potpisati i na internetu.

Građani Valjeva traže slobodu za uzbunjivača iz 'Krušika'
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:34 0:00

XS
SM
MD
LG