Dostupni linkovi

Žrijebom odlučeno da Đoković u prvom kolu Australian Opena igra protiv Kecmanovića


Novak Đoković na treningu, Melbourne (11. januar 2022.)
Novak Đoković na treningu, Melbourne (11. januar 2022.)

Branilac titule na Otvorenom prvenstvu Australije srpski teniser Novak Đoković igrat će u prvom kolu tog turnira protiv sunarodnika Miomira Kecmanovića, odlučeno je žrijebom u Melbourne 13. januara.

Žrijeb je prethodno bio odložen dok se čekala odluka o tome da li će prvom teniseru svijeta biti ukinuta viza, a australijski mediji prenijeli su da bi Đoković mogao biti deportovan.

Premijer Scott Morrison je na pres-konferenciji 13. januara pričao o mjerama Australije protiv korona virusa i tada je kratko rekao da će odluku o Đokoviću donijeti ministar za imigracionu politiku Alex Hawke.

Đoković je sredinom prošle sedmice doputovao u Australiju nakon što je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv korona virusa, ali mu je odmah po dolasku u Melbourne ukinuta viza.

On se od tada nalazio u hotelu, koji služi kao prihvatni centar za imigrante, a odmah po odbijanju vize njegov pravni tim je uputio žalbu na takvu odluku.

Federalni sud donio presudu 10. januara kojom se poništava odluka Vlade Australije o odbijanju vize, a Đoković se od tada slobodno kreće u Australiji i nastavio je da se priprema za turnir čiji je rekorder sa devet titula.

Prvi grand slam turnir u sezoni počinje 17. januara u Melbourneu.

Đoković bi osvajanjem novog trofeja u Australiji postao rekorder sa 21 grand slam titulom.

U drugom kolu Đoković bi igrao protiv boljeg iz duela Amerikanca Tommyja Paula i igrača iz kvalifikacija.

Branilac titule bi u četvrtfinalu mogao igrati protiv Italijana Mattea Berrettinija, a u polufinalu protiv Španca Rafaela Nadala ili Alexandera Zvereva iz Njemačke.

Nadal će u prvom kolu igrati protiv Amerikanca Marcosa Girona, a Zverev protiv sunarodnika Daniela Altmaiera.

Srpski teniser Dušan Lajović počet će takmičenje protiv Martona Fucsovicsa iz Mađarske, a Laslo Đere protiv Kanađanina Denisa Shapovalova. Filip Krajinović igrat će u prvom kolu protiv Argentinca Dijega Schwartzmana.

Drugi teniser svijeta Rus Daniil Medvedev u prvom kolu igra protiv Norvežanina Henrija Laaksonena, Grk Stefanos Tsitsipas protiv Šveđanina Mikaela Ymera, a Britanac Andy Murray protiv Nikoloza Basilashvilija iz Gruzije.

Braniteljica titule Naomi Osaka iz Japana igrat će u prvom kolu protiv Camile Osorio iz Kolumbije.

Prva nositeljica naslova, domaća teniserka Ashleigh Barty počet će turnir duelom protiv igračice iz kvalifikacija.

Barty i Osaka mogle bi igrati u četvrtom kolu.

Druga nositeljica Bjeloruskinja Aryna Sabalenka u prvom kolu igra protiv Australijanke Storm Sanders.

Britanka Emma Raducanu turnir će početi duelom protiv Amerikanke Sloane Stephens, a Čehinja Petra Kvitova protiv Sorane Cirsteae iz Rumunije.

XS
SM
MD
LG