Dostupni linkovi

Trideset dana kućnog pritvora za Blacu


Okružni sud u Prištini odredio je meru kućnog pritvora za Nazim Blacu, koji je sinoć uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivična dela ubistva i organizovanog kriminala, potvrdio je njegov advokat po službebnoj dužnosti Haxhi Milaku.

"Sudija Eulex-a je odlučio da se Nazim Blaci izrekne mera kućnog pritvora od 30 dana u njegovom selu Veliko Ribare u opštini Lipljan. Istragu o ovom slućaju će voditi međunarodni tužilac ”, rekao je Milaku.

On je rekao da je tužilaštvo tražilo meru pritvora od 30 dana, dok je on kao branilac zatražio da mu se odredi mera ,kućnog pritvora što je sudija prethodne procedure Francesko Flori prihvatio.

„Ja mislim da se zakonski efekti mogu postići i merom kućnog pritvora, pošto njega i tako obezbeđuju Eulex i kosovska policija“, kazao je Milaku.

On je rekao da je Blacu danas obavestio da zbog mnogobrojnih angažovanja koje ima neće moči da nastavi da bude njegov branilac.

Blaca je pre nekoliko dana na konferenciji za novinare izjavio da je navodno kao pripadnika Obaveštajne službe Kosova (SHIK) bliske Demokratskoj partiji Kosova i po nalogu visokih zvaničnika SHIK-a i DPK izvršio ili učestvovao u izvršenju 17 teških krivičnih dela kao što su ubistva, priprema atentata, maltretiranje i druga krivična dela.

U istrazi koja je otvorena protiv njega on se sumnjiči za krivična dela ubistva i organizovanog kriminala.
XS
SM
MD
LG