Dostupni linkovi

MUP Srbije: Nema saznanja o mogućem ugrožavanju bezbednosti ćerki premijera CG


Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić
Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da ne postoje konkretna saznanja o mogućem ugrožavanju bezbednosti ćerki predsednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, reč je o štićenim ličnostima u Crnoj Gori, i da policija preduzima mere njihovog obezbeđenja dok borave u Beogradu, kao i da sa ćerkama Krivokapića imaju redovan telefonski kontakt.

One se do sada policiji nisu požalile da se osećaju ugroženo u Srbiji, ističu u MUP-u i dodaju da ni MUP Crne Gore nema saznanja o ugroženoj bezbednosti ćerki crnogorskog premijera.

“Ističemo da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, takođe, od nadležnih bezbednosnih službi zatražilo mišljenje i da je nakon provera konstatovano da ne postoje konkretna saznanja koja bi ukazala na mogućnost ugrožavanja njihove bezbednosti”, stoji u saopštenju MUP-a Srbije.

Ćerke crnogorskog premijera, Jelena i Milena Krivokapić, požalile su se medijima da se ne osećaju sigurno zbog „hajke koja je pokrenuta u beogradskim tabloidima“ usmerene na njihovog oca Zdravka Krivokapića nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu 17. juna ove godine.

Rezolucijom izglasanom u crnogorskom parlamentu osuđuje se izjave, postupci i politike koje negiraju ili dovode u pitanje da se u Srebrenici desio genocid, a 11. jul se proglašava Danom sjećanja na žrtve Srebrenice.

XS
SM
MD
LG