Dostupni linkovi

Ivanu Kontiću određen ekstradicioni pritvor u Crnoj Gori


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Ivanu Kontiću je, za pokušaj ubistva u Novom Sadu, određen ekstradicioni pritvor u Crnoj Gori, potvrdila je za Radio Slobodna Evropa savjetnica za odnose s javnošću Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović.

“I.K. je danas saslušan pred sudijom za istragu Višeg suda u Podgorici i nakon saslušanja određen mu je ekstradicioni pritvor. I.K. je pred sudijom za istragu saopštio daje saglasnost da se Republici Srbiji izruči u skraćenoj proceduri”, saopštila je Muzurović. Na pitanje kada bi se moglo očekivati njegovo izručenje odgovorila je:

“Ovo je trenutno početna faza pred sudijom za istragu, nakon toga počinje faza pred vijećem sudija, koje donosi odluku o izručenju”, kaže Muzurović navodeći da za donošenje konačne odluke nema vremenskog ograničenja.

Inače, Ministarstvo pravde Srbije još nije zvanično obavešteno o hapšenju Kontića, odgovoreno je Radiju Slobodna Evropa iz Ministarstva na upit kada će Kontić biti izručen Srbiji.

Kontić je osumnjičen za brutalno premlaćivanje mladića u Novom Sadu, a čiji je snimak dospio na društvene mreže.

Hapšenje Ivana Kontića u Podgorici
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:23 0:00

Prethodno je u nedelju uveče, 11. oktobra, Uprava policije Crne Gore saopštila da je Kontić, tražen zbog brutalnog prebijanja u Novom Sadu, uhapšen u Podgorici po međunarodnoj poternici Interpola Beograd.

"Službenici Sektora kriminalističke policije su, sprovodeći višednevnu ciljanu potragu, uz asistenciju pripadnika Sektora specijalne policije, lišili slobode I.K. državljanina Crne Gore", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju je dodato da je ovo lice lišeno slobode u naselju Zabjelo u iznajmljenom stanu. Kontić je osumnjičen da je u noći između 23. i 24. avgusta brutalno prebio mladića u centru Novog Sada, a javnost je za to saznala skoro tri nedelje kasnije kada se na društvenim mrežama pojavio snimak sa nadzorne kamere.

Taj snimak je izazvao snažnu reakciju javnosti. Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije saopštilo je 12. septembra, da intenzivno traga za Ivanom Kontićem (1990.) osumnjičenim da je, u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, pretukao dvadesetosmogodišnjeg mladića i tom prilikom mu naneo teške telesne povrede.

Osoba na snimku zadaje više udaraca mladiću u predelu glave i tela, usled čega je on, prema policijskom saopštenju, izgubio svest, a nakon toga je osumnjičeni oštećenom polomio obe podlaktice.

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić izjavio je da su policijski službenici, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, od 24. avgusta kada im je prijavljen slučaj preduzeli sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja svih okolnosti događaja i identifikovanja osumnjičenog za ovo delo.

Policijska uprava u Novom Sadu podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu (OJT) krivičnu prijavu protiv Ivana Kontića zbog nanošenja teških telesnih povreda M.M. u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 20 dana nakon napada.

Prijava je, prema navodima Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, upućenim Radiju Slobodna Evropa, podnesena 12. septembra, a brutalni napad Kontića na mladića M.M. dogodio se 24. avgusta.

Prijava koincidira sa snimkom napada sa nadzornih kamera u obližnjim objektima koji se 11. septembra pojavio na društvenim mrežama i pojedinim medijima.

XS
SM
MD
LG