Dostupni linkovi

Policija tvrdi da ne sakriva ništa u slučaju prebijanja mladića u Novom Sadu


Direktor policije Srbije Vladimir Rebić izjavio je da su policijski službenici, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, od 24. avgusta kada im je prijavljen slučaj prebijanja 28-ogodišnjeg mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, preduzeli sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja svih okolnosti događaja i identifikovanja osumnjičenog za ovo delo, Ivana Kontića (1990).

Rebić je naveo da su novosadsku policiju o prebijanju mladića obavestili lekari, koji su mu ukazali pomoć zbog zadobijenih povreda, „kako je tada (mladić) naveo, od strane njemu nepoznatih lica.“

„Podsećam da policija i tužilaštvo procenjuju, u skladu sa zakonom, kada je objavljivanje navedenih detalja u javnosti u interesu bržeg privođenja osumnjičenih, a kada može samo da šteti i oteža potragu“, naveo je Rebić u saopštenju.

Prethodno je načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić izjavio da je „ne samo istog momenta o svemu obavešteno nadležno tužilaštvo, već su do sada obavljeni razgovori i sa oštećenim, ali i sa više ljudi koji su te večeri bili prisutni na mestu događaja.“

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije saopštilo je u subotu, 12. septembra, da intenzivno traga za Ivanom Kontićem (1990) osumnjičenim da je, u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, pretukao dvadesetosmogodišnjeg mladića i tom prilikom mu naneo teške telesne povrede. MUP je tada objavio fotografiju osumnjičenog i pozvao građane ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o osobi sa fotografije, da se jave Policijskoj upravi Novi Sad.

Navedeno je da je MUP u intenzivnom kontaktu sa organima nadležnim za davanje naloga za raspisivanje međunarodne Interpolove poternice.

Pre ove objave MUP-a na društvenim mrežama se pojavio snimak prebijanja mladića koji je izazvao snažnu reakciju javnosti i bio povod za optužbe na račun policije.

Osoba na snimku zadaje više udaraca mladiću u predelu glave i tela, usled čega je on, prema policijskom saopštenju, izgubio svest, a nakon toga je osumnjičeni oštećenom polomio obe podlaktice.

U međuvremenu je Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da su netačni navodi koji su se pojavili na društvenim mrežama da je mladić koji je pretučen u tom incidentu u Novom Sadu preminuo.

Klinički centar Vojvodine (KCV) naveo je za novosadski 021.rs da je 24. avgusta u Urgentni centar, u večernjim satima, primljen M. M. (28) sa teškim telesnim povredama, prelomom podlaktice, višestrukim povredama mekih tkiva glave i lica, grudnog koša i karlice.

"Nakon hitnog, blagovremeno sprovedenog dijagnostičkog protokola i zbrinjavanja, pacijent je otpušten na dalje kućno lečenje", rečeno je u KCV.

XS
SM
MD
LG