Dostupni linkovi

Ministar i sekretar u Vladi RS pozitivni na korona virus


Premijer Republike Srpske (RS) Radovan Višković
Premijer Republike Srpske (RS) Radovan Višković

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić, kao i sekretar u tom ministarstvu, pozitivni su na korona virus i nalaze se u izolaciji, saopštio je premijer Republike Srpske (RS) Radovan Višković.

Višković je istakao da su tokom noći testirani svi ministri u Vladi koji su bili u kontaktu sa ministrom Klokićem.

˝Ministar Zlatan Klokić za koga je potvrđeno da je pozitivan na virus korona bio je na sednici Vlade prošli četvrtak i na sastanku kriznog štaba u nedelju. Sa njim su bili ministri Alen Šeranić, Srđan Rajčević, Natalija Trivić i Anton Kasipović, te glavni republički inspektor za zdravstvo. Na testiranje je išla i ministarka Sonja Davidović jer sedi pored Kokića na sednicama Vlade. Svi su testirani i svi su negativni˝, rekao je Višković na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Dodaje i da oni neće biti u samoizolaciji u narednih 14 dana.

U Vladi su već preduzete preventivne mere u smislu rastojanja sedenja na budućim sednicama.

“Preporuka od jutros je da se većina komunikacije u Vladi odvija putem telefona i bez nepotrebnog okupljanja i sastanaka”, istakao je entitetski premijer.

Ministar se dobro oseća

Višković je potvrdio i da se ministar Zlatan Klokić oseća dobro.

"On ne bi ni znao da ima problem sa korona virusom da nije uradio test. Nalazi se u izolaciji. Ne oseća posledice i nema povišenu temperaturu, kašalj i slično. Bio je svestan da je u ugostiteljskom objektu bio sa licima za koja je potvrđeno da su pozitivna na korona virus, zbog čega se i testirao”, naveo je Višković.

Danas je na testu za korona virus bio pozitivan i sekretar tog ministarstva.

“Sekretar je pozitivan, a vozač ministra negativan, iako je imao najviše kontakta sa ministrom za koga je testiranjem utvrđeno da je pozitivan. Sekretar je osetio zdravstvene probleme nakon boravka u ugostiteljskom objektu i on je već osmi dan u samoizolaciji. Čim je osetio da ima simptome, on se stavio u samoizolaciju, a tek kasnije je urađen test i ispostavilo se da je pozitivan”, poručio je Višković.

Višković je dodao i da je od poslednjeg izveštaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj objavljenog sinoć, laboratorijskom analizom uzoraka u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen kod još dvije osobe u Republici Srpskoj. Tako se trenutni broj zaraženih u ovom entitetu popeo na 29 zaraženih.

Trenutno su u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom 6.180 osobe koje su doputovala iz područja zahvaćenih virusom SARS-CoV-2. Iz zdravstvenog nadzora izašlo je ukupno 235 osoba.

XS
SM
MD
LG