Dostupni linkovi

Milan Radoičić poternicu protiv njega naziva 'političkim progonom'


Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić
Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić

Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić poručuje da nema nikakve veze sa optužbama koje mu se stavljaju na teret, te da to „dobro znaju i oni koji su ovaj politički progon naručili, kao i oni koji ga sprovode“.

Radoičić je ovako reagovao na poternicu koju je za njim raspisalo Osnovno tužilaštvo iz Uroševca zbog sumnje da je zastrašivao svedoke u slučaju „Brezovica“.

Do sada je preko deset osoba uhapšeno zbog sumnji na koruptivnih radnji na planini Brezovica, među kojima i Bratislav Nikolić, takođe funkcioner Srpske liste, vode'e partije kosovskih Srba stranke koja ima podršku aktuelnih vlasti u Srbiji.

Prethodno je u petak ujutru Inspektorat Policija Kosova zatražio suspenziju trojice policajaca jer je Radoičić uspeo da pobegne sa graničnog prelaza Brnjak na severu Kosova, dok su iz Policije objasnili da se potpredsednik Srpske liste brzo udaljio automobilom ka Srbiji kada je od njega zatraženo da se parkira zbog detaljnije istrage.

Radoičić u saoštenju za medije navodi kako je ova situacija nešto „najbizarnije“ što mu se desilo i da to „dokazuje koliko su i albanske marionete i njihovi strani mentori očajni i nemoćni“.

„Ako bilo ko na Kosovu i Metohiji, da li iz institucija ili međunarodni predstavnici, misli da me ovakvim lažnim optužbama mogu zauvek proterati sa Kosova o Metohije ili odvojiti od mojih sunarodnika i oslabiti borbu za Srbiju i srpstvo, grdno se vara“, navodi se u izjavi Radoičića, koju je objavila Srpska lista.

Ranije je iz te partije ocenjeno da je „pojačana aktivnost kosovskih institucija da sa političke scena ukloni Srpska lista“, te su pozvali Srbe sa Kosova da "ostanu suzdržani, ne nasedaju na provokacije.

Za Milanom Radoičićem je ranije bio raspisan nalog za hapšenje zbog sumnje da je povezan sa ubistvom srpskog opozicionog političara Olivera Ivanovića. Međutim, taj nalog je bez objašnjenja povučen marta prošle godine.

Radoičić je za potpredsednika Srpske liste izabran par meseci nakon ubistva Olivera Ivanovića januara 2018. godine. Do tada je bio biznismen.

Milan Radoičić se nalazi i na crnoj listi SAD zbog sumnje da, zajedno sa biznismenom sa severa Kosova Zvonkom Veselinovićem i još destak drugih Srba, pripada koruptivnim mrežama povezanim sa međunarodnim organizovanim kriminalom.

XS
SM
MD
LG