Dostupni linkovi

Održano još jedno ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića


Obeležavanje četvrte godišnjice ubistva Olivera Ivanovića u Severnoj Mitrovici, 16. januar 2022.
Obeležavanje četvrte godišnjice ubistva Olivera Ivanovića u Severnoj Mitrovici, 16. januar 2022.

U Osnovnom sudu u Prištini saslušana su dva svedoka u utorak, 18. januara, na još jednom ročištu u slučaju ubistva opozicionog političara sa severa Kosova, Olivera Ivanovića.

Specijalno tužilaštvo Kosova je do sada podiglo tri optužnice u kojima nije bilo većih suštinskih izmena.

Jedan od advokata odbrane Tom Gashi je izjavio da nema gotovo nikakvog pomaka u slučaju Ivanovića, odnosno da se i dalje ne može naslutiti ko je ubica ili nalogodavac.

“Imamo šestoro optuženih, ali nijedan od njih nije direktno optužen za ubistvo Olivera Ivanovića”, rekao je Gashi i dodao da je teško saslušati sve svedoke jer se neki nalaze u Srbiji.

Optužnica je podignuta protiv Nedeljka Spasojevića (policijski službenik), Marka Rošića (građanin Severne Mitrovice), Silvane Arsović (sekretarica ubijenog Olivera Ivanovića), Dragiše Markovića (policijski službenik), Žarka Jovanovića (policijski službenik) i Radeta Basare (policijski službenik).

U vezu sa ubistvom se dovode i Željko Bojić (šef operative Policije Kosova za region sever), Milan Radoičić (potpredsednik Srpske liste) i Zvonko Veselinović (biznismen). Protiv njih nije podignuta optužnica jer su bili u bekstvu kada je kosovsko tužilaštvo podiglo prvu optužnicu.

Radoičić i Veselinović se u optužnici pominju kao “vođe kriminalne grupe”, koja je planirala ubistvo političara Olivera Ivanovića.

Međutim, za Milanom Radoičićem je marta ove godine povučen nalog za hapšenje bez ikakvog objašnjenja i on je od tada nekoliko puta boravio na severu Kosova.

Svi optuženi u slučaju ubistva Olivera Ivanovića su se ranije izjasnili da nisu krivi za optužbe koje im se stavljaju na teret.

Oliver Ivanović, lider građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" (SDP) ubijen je 16. januara 2018. godine ispred prostorija stranke u Severnoj Mitrovici.

XS
SM
MD
LG