Dostupni linkovi

Mesi napušta Barselonu


Argentinski fudbaler Lionel Mesi napušta Barselonu, nakon 20-godišnjeg igranja za nju, potvrdio je u četvrtak katalonski klub, na zvaničnom sajtu.

"Uprkos tome što je postignut dogovor Barselone i Lionela Mesija, uz jasnu nameru obe strane da danas potpišu novi ugovor, on se ipak ne može formalizovati zbog ekonomskih i strukturalnih prepreka u vidu propisa španske La Lige", stoji u saopštenju kluba.

U saopštenju se navodi i da obe strane žale što ne mogu da nastave saradnju.

"Suočen sa ovom situacijom, Lionel Mesi neće produžiti ugovor sa Barselonom. Obe strane duboko žale što se želja igrača i kluba ne mogu ispuniti", navodi se u saopštenju.

Barselona se zahvalila igraču na svemu što je učinio za klub i poželela mu svu sreću u daljem privatnom i profesionalnom životu.

Mesi je bio slobodan da pregovara o transferu sa drugim klubovima nakon što mu je krajem juna istekao ugovor, ali Barselona je uvek tvrdila da želi da ostane u klubu. Navodilo se da će ovaj 34-godišnji igrač potpisati novi petogodišnji ugovor, prenosi Rojters.

Mesi je pokušao da napusti Barselonu u avgustu 2020. godine, podnoseći formalni zahtev zbog sukoba sa tadašnjim predsednikom Josepom Marijom Bartomeuom, ali ga je naslednik Joan Laporta, koji je bio na čelu kluba u vreme kada je Argentinac postao jedan od najboljih svetskih igrača, ubedio da ostane.

Mesi, koji se pridružio Barseloninom omladinskom pogonu sa 13 godina, najbolji je strelac kluba i najbolji igrač svih vremena sa 672 gola u 778 utakmica u svim takmičenjima.

XS
SM
MD
LG