Dostupni linkovi

Srpska lista demantuje navode ministra policije Kosova o Radoičiću


Milan Radoičić je inače u bekstvu od kosovskih vlasti zbog slučaja "Brezovica", koji se odnosi na bespravnu gradnju.
Milan Radoičić je inače u bekstvu od kosovskih vlasti zbog slučaja "Brezovica", koji se odnosi na bespravnu gradnju.

"Srpska lista" osudila je saopštenjem, kako navode, "bestidne laži" koje je ministar policije i bliski saradnik Aljbina Kurtija Đeljalj Svećlja (Xhelal Sveçla) izrekao o potpredsedniku te stranke.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) rekao da je Milan Radoiči jedan od čelnika kriminalnih struktura koji stoje iza napada na policiju na severu Kosova.

Svećlja je dodao da su oni koji napadaju kosovsku policiju na severu poznati organima za sprovođenje zakona, kao i da je reč o nekoliko grupa švercera kojima blisko koordiniraju institucije Srbije.

Inače, pripadnici kosovske policije napadnuti su tokom vikenda na severu zemlje, što je jedan u nizu napada, tokom akcije u cilju sprečavanja šverca.

U saopštenju Srpske liste, vodeće partije Srba na Kosovu, emitovanom ubrzo nakon objavljivanja intervjua sa Svećljajem, navode da se ministrovi navodi vezani za Radoičića moraju "sankcionisati".

"Bez ijednog dokaza, i ikakve odgovornosti...Svećlja, svestan mogućnosti koje potpredsednik Radoičić ima da mobiliše srpski narod u zaštiti od maltretiranja koje trpi, pokušava da potpredsednika Radoičića poveže sa bilo kakvim nedozvoljenim radnjama kako bi uplašio preostali srpski narod na ovim prostorima", navode još u reakciji Srpske liste.

Radoičić je inače u bekstvu od kosovskih vlasti zbog slučaja "Brezovica", koji se odnosi na bespravnu gradnju objekata u zoni nacionalnog parka Šar-planina na Kosovu.

XS
SM
MD
LG