Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije korona virusa na Radiju Slobodna Evropa


Vjernici u Najrobiju na crkvenoj službi fizički distancirani jedni od drugih zbog mjera predostrožnosti od širenja korona virusa, Kenija, 22. mart, 2020.
Vjernici u Najrobiju na crkvenoj službi fizički distancirani jedni od drugih zbog mjera predostrožnosti od širenja korona virusa, Kenija, 22. mart, 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije korona virusa u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji korona virusa.

Pregled tekstova i vijesti za 22. mart, 2020.:

U Severnoj Makedoniji je registriran prvi smrtni slučaj kao posledica zaraze korona virusom, saopštio je ministar zdravlja Venko Filipče.

Vlasti su navele da je žrtva 67-godišnjak sa terminalnim karcinomom koji se 6. marta vratio iz Francuske, gde je bio na lečenju.

Italijanski premijer Đuzepe Konte najavio je da se u ponedeljak, 23. marta zatvaraju svi proizvodni pogoni koji nisu neophodni kako bi se pokušalo usporavanje pandemije korona virusa.

U Severnoj Makedoniji registrovano je 29 novih slučajeva zaraze korona virusom, ukupni broj u nedelju u podne podne је 114, objavio je ministar zdravlja Venko Filipče.

U Beograd je oko 11.15 sleteo drugi avion nacionalnog avio prevoznika Er Srbija, koji je iz Šangaja doneo kinesku medicinsku pomoć, prenela je Radio televizija Srbije (RTS) koja je objavila i snimak sletanja aviona.

U Španiji su za 24 časa umrle 394 osobe od korona virusa čime se broj umrlih povećao na 1.720, saopštile su španske vlasti u nedelju, 22. marta. Broj obolelih od korona virusa se od poslednjeg objavljenog izveštaja povećao za 3.646, te je sada kod 28,572 osobe registrovan korona virus.

Nacionalni institut za javno zdravstvo (NIPHK) izvestio je da je žrtva 82-godišnjak iz sela Dumnica u Podujevu.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da je u Srbiji preminula druga osoba od korona virusa.

Vlada Severne Makedonije saopštila je u nedelju da je zbog epidmije korona virusa odložila vanredne parlamentarne izbore koji su bili zakazani za 12. april.

Na Kosovu je korona virusom zaražena 31 osoba, objavio je u nedelju ujutru Nacionalni institut javnog zdravlja.

U Kineskom gradu Vuhanu, gde je izbila globalna pandemija korona virusa, četvrti dan zaredom nije zabeležen nijedan novi slučaj.

XS
SM
MD
LG