Dostupni linkovi

Italija zatvara proizvodne pogone u pokušaju da zaustavi pandemiju


Italija ukupno ima 4.825 smrtnih slučajeva, više nego cela Kina.
Italija ukupno ima 4.825 smrtnih slučajeva, više nego cela Kina.

Italijanski premijer Đuzepe Konte najavio je da se u ponedeljak, 23. marta zatvaraju svi proizvodni pogoni koji nisu neophodni kako bi se pokušalo usporavanje pandemije korona virusa.

Konte je u obraćanju građanima rekao da će supermarketi, banke, pošte i apoteke ostati otvoreni. Dok je upozoravao građane da budu mirni i strpljivi, insistirajući da ne postoji alternativa, naučnici su objavili grafiku koja pokazuje da izbegavanje čak i jedne infekcije značajno smanjuje broj zaraženih.

U Italiji se svakodnevno povećava broj zaraženih kojih je sada 53.578, a samo u subotu je bilo 793 smrtnih slučajeva. Italija ukupno ima 4.825 smrtnih slučajeva, više nego cela Kina, gde se virus prvi put pojavio krajem prošle godine.

Dok se tela gomilaju u italijanskim bolnicama, mrtvačnicama i crkvama, a medicinski radnici mole za pomoć, epidemija još uvek ne pokazuje znakove smanjivanja.

U Italiju treba danas da stigne pomoć iz Rusije, zaštitna oprema, sredstva za dezinfekciju područja i vozila. Kuba je takodje najavila da će poslati 52 lekara i medicinskih sestara u severnu italijansku regiju Lombardiju, koja je posebno pogodjena epidemijom.

XS
SM
MD
LG