Dostupni linkovi

Još 62 osobe preminule od korone u Srbiji, skoro šest hiljada novih slučajeva


Na bolničkom lečenju od COVID-a u Srbiji je 6.721 pacijent
Na bolničkom lečenju od COVID-a u Srbiji je 6.721 pacijent

Od posledica korona virusa preminule su 62 osobe u poslednja 24 sata u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Srbije.

U dnevnom preseku epidemiološke situacije 25. oktobra u 15 časova na državnom sajtu covid19.rs objavljeno je da je registrovano još 5.908 novozaraženih.

Na bolničkom lečenju od COVID-a je 6.721 pacijent. Procenat smrtnosti je 0,87 odsto.

Od početka epidemije u Srbiji od COVID-a 19 preminula je 9.571 osoba, registrovano je 1.104.117 slučajeva, a testirano je ukupno 6.179.407 ljudi.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao 24. oktobra je da će se naredne nedelje verovatno razgovarati o pooštravanju mera i da će predložiti da COVID propusnice važe duže u ugostiteljskim objektima, ali i na nekim drugim mestima.

"To će biti neophodno za tržne centre i za veća okupljanja. Mi smo predlagali da se smanji broj ljudi koji se mogu okupljati. Moramo da stanemo i da razmislimo da li je normalno organizovati svadbe, žurke i proslave u trenutku kad imamo visok trend novozaraženih i umrlih. Prema tome, moraju se mere pooštriti", rekao je Tiodorović.

COVID propusnice su od 23. oktobra neophodne za ulazak i boravak u svim ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru - restoranima, kafićima, barovima i noćnim klubovima, svakoga dana od 22 časa do kraja radnog vremena.

Validna COVID propusnica podrazumeva potvrdu o primljenoj drugoj ili trećoj dozi vakcine ne stariji od sedam meseci.

Takođe, priznaje se i negativan PCR test ne stariji od 72 sata, negativan antigenski test koji je validan 48 sati, ili potvrda o preležanoj koroni koja nije starija više od sedam meseci.

Doneta je odluka i da će COVID propusnica biti validna i ukoliko građanin poseduje pozitivan test na antitela (IgG), ne stariji od tri meseca koji je urađen u državnoj laboratoriji.

XS
SM
MD
LG