Dostupni linkovi

Jahta Romana Abramoviča napustila Crnu Goru


Jahta "My Solaris" u Porto Montenegru, Tivat, Crna Gora, 12. mart 2022.
Jahta "My Solaris" u Porto Montenegru, Tivat, Crna Gora, 12. mart 2022.

Jahta koja se dovodi u vezu sa ruskim milijarderom Romanom Abramovičem "My Solaris" napustila je Crnu Goru 14. marta poslije dva dva dana boravka u tivatskom zalivu u Boki Kotorskoj.

Prema sajtu koji prati kretanje plovila "Marine traffic", Abramovičeva jahta se uputila plovi ka Istanbulu u Turskoj.

Superjahta duga 140 metara i vrijedna skoro pola milijarde eura uplovila je u Crnu Goru u subotu 12. marta nakon što je Velika Britanija donijela odluku o zamrzavanju imovine ruskim oligarsima među kojima je bio i Abramovič, koji je inače vlasnik i fudbalskog kluba "Chelsea".

Jahta je bila usidrena nedaleko od marine Montenegro, kod rta Seljanovo u Tivtu. Prije nego što je otplovila Abramovičeva jahta iz Crne Gore, Rojters je objavio informaciju da su se diplomate Evropske unije složile da dodaju i Abramoviča na listu ruskih milijardera koji su sankcionisani nakon invazije Moskve na Ukrajinu.

"Sankcije će stupiti na snagu tek nakon objave u službenom časopisu EU, što se obično dešava u roku od nekoliko sati ili dan nakon formalnog odobrenja", navedeno je u informaciji.

Crnogorske institucije prate spoljnopolitičke odluke Evropske Unije, koje se odnose na sankcije uvedene nakon agresije Rusije na Ukrajinu.

Kako je iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore saopšteno za Javni servis RTCG jahta nije zvanično registrovana na Abramovičevo ime.

XS
SM
MD
LG