Dostupni linkovi

Jahta Romana Abramoviča doplovila do Tivta


Brod dug 14o metara uplovio je u crnogorske vode samo par dana nakon što je Velika Britanija donijela odluku o uvođenju sankcija i zamrzavanju imovine ruskim oligarsima, među kojima je i Roman Abramovič.
Brod dug 14o metara uplovio je u crnogorske vode samo par dana nakon što je Velika Britanija donijela odluku o uvođenju sankcija i zamrzavanju imovine ruskim oligarsima, među kojima je i Roman Abramovič.

Jahta "My Solaris" ruskog milijardera Romana Abramoviča uplovila je u subotu, 12. marta u tivatski zaliv u Crnoj Gori.

Brod dug 140 metara uplovio je samo par dana nakon što je Velika Britanija donijela odluku o uvođenju sankcija i zamrzavanju imovine ruskim oligarsima, među kojima je i Abramovič.

Sankcije ruskim milijarderima čija se imovina nalazi širom svijeta, uvedene su zbog vojne agresije Rusije na Ukrajinu. Abramovičeva jahta je usidrena nedaleko od marine Montenegro, kod rta Seljanovo u Tivtu.

Prema podacima sajta "Marine traffic", jahta je bila prethodno vezana u Barseloni nakon čega je otplovila ka južnoj Italiji, a zatim stigla u bokokotorski zaliv.

I dok Zapad pojačava sankcije prema Rusiji, zvanična Podgorica, koja se pridružila sankcijama Evropske unije (EU), još nije donijela potrebne odluke da bi ih sprovela u praksi.

Na sajtu Vlade Crne Gore je 1. marta objavljeno da se Crna Gora pridružila svim restriktivnim mjerama, među kojima je osam paketa individualnih i ekonomskih sankcija, koje je EU usvojila protiv Rusije.

Prema Zakonu, Vlada to mora potvrditi prije implementacije, i poslati spisak mjera državnim institucijama koje su zadužene za sprovođenje.

Smenjen sa mesta direktora Čelsija

Upravni odbor engleske Premijer lige smenio je Romana Abramoviča sa mesta direktora Čelsija, nakon što je britanska vlada sankcionisala ruskog milijardera.

Vlasnik Čelsija Abramovič je među ruskim oligarsima koje je Velika Britanija sankcionisala ove nedelje nakon ruske invazije na Ukrajinu.

"Nakon što je Vlada Velike Britanije uvela sankcije, odbor Premijer lige je smenio Romana Abramoviča sa mesta direktora fudbalskog kluba Čelsi", navodi se u saopštenju Premijer lige 12. marta.

Abramovič je predao "upravljanje i brigu" o klubu britanske Premijer lige dobrotvornim poverenicima, 26. februara, samo dva dana nakon što je počela ruska invazija na susednu Ukrajinu.

XS
SM
MD
LG