Dostupni linkovi

Britanski fudbaleri kod iscjeliteljke u Srbiji


Priredila Lejla Sarić

Britanski listovi i danas prate, kako ga "Independent" naziva, hodočašće povrijeđenih britanskih fudbalera kod beogradske iscjeliteljke Marijane Kovačević.

"Independent" navodi da je trener Liverpula (Liverpool) Rafael Benitez odlučio da brojne probleme sa povredama u timu rješava u Srbiji, pa su na tretman kod Marijane Kovačević, poslije Benajuna (Banajun) i Riere (Riera), stigli Glen Džonson (Johnson) i Fabio Aurelio.

Ne zna se da li je u Beogradu ranije boravio i kapiten Liverpula Stiven Džerard (Steven Gerard), koji se, u međuvremenu, oporavio od povrede, ali Benajun i Riera se navodno toliko dobro osjećaju da bi mogli da zaigraju već u subotu, protiv Mančester sitija (Manchester City).

Kontroverzna Marijana Kovačević postala je čuvena ove sedmice, kada je napadač Arsenala Robin van Persie otišao kod ove iscjeliteljke zbog povrede ligamenata gležnja na njen neobičan tretman konjaskom posteljicom.

Hiljadu eura po danu


Srbijanska televizija snimila je Johnsona i Aurelia u šetnji kroz beogradski aerodrom Nikola Tesla, ali su oni odbili razgovor sa novinarima. Kasnije je potvrđeno da su se obojica zaputili kod Marijane Kovačević.

A za liječenje kod Kovačević vlada takvo interesovanje da ona odgovara samo na pozive i poruke poznatih igrača, tvrdi Independent.

Izbor onih koji će liječiti došao je do te mjere da je čak i menadžer Liverpoola, čiji se klupski ljekar ugledni Mark Waller, pouzdao u pomoć iscjeliteljke iz Beograda.

Kovačević naplaćuje 3.000 eura za tri dana liječenja, koje uključuje sveukupno oko šest sati.

Tokom tretmana koristi tekućinu izvađenu iz konjske placente, a tretman se odvija u tamnoj sobi sa puno svijeća.

Srbijanski savez sumnjičav


Kako se čini, igrači iz cijele Evrope će posjetiti Kovačević na osnovu preporuka svojih kolega.

Srbijanski nogometni savez postao je sumnjičav oko Kovačevićeve metode, te se diskretno raspitivao o njoj, a do sada je ova iscjeliteljka odbila ponude za posao za bilo koji klub ili fudbalski savez.

Kovačević je postala toliko poznata u Srbiji, da je čak potpisala za FIFA-inu licencnu nogometnu agenciju iz Londona, koja je specijalizirana za zastupanje stranih nogometaša, posebno onih iz istočne Evrope, za igranje u Engleskoj.

Stars Management je, recimo, zastupala dolazak Roberta Korena u West Bromwich Albion i Zoltana Gera u Fulham.

Inače, posteljica, košuljica ili placenta je organ prožet veoma gustim sistemom krvih sudova koji čini vezu između materice i fetusa. Placenta snabdijeva fetus hranljvim materijama i odvodi otpadni material iz fetusa koji se zatim izbacuje van putem bubrega majke. Placenta je organ tipičan za kičmenjake i sisare.
XS
SM
MD
LG