Dostupni linkovi

Uoči drugog kruga Josipović i dalje u prednosti


Oba kandidata pozvala su birače da glasaju
Oba kandidata pozvala su birače da glasaju
Predsjednička izborna kampanja u Hrvatskoj ušla je u završnicu, izbori za trećeg hrvatskog predsjednika održavaju se u nedjelju,10.siječnja, a prva veća istraživanja na kraju drugog izbornog kruga pokazuju da je SDP-ov kandidat Ivo Josipović i dalje u prednosti, iako mu se neovisni kandidat Milan Bandić dosta približio.

Obojica predsjedničkih kandidata održali su danas završne press konferencije i poručili biračima da izadju što masovnije na izbore.

Kandidat SDP-a Ivo Josipović, profesor sa zagrebačkog Pravnog fakulteta čiji je slogan 'Pravda za Hrvatsku', razočarano je poručio biračima da je predsjednička kampanja, umjesto razgovora o problemima i budućnosti Hrvatske, pretvorena u kaljužu - za što optužuje svog protukandidata Milana Bandića - i pozivao gradjane da podrže njegov koncept europske zemlje.

JOSIPOVIĆ: BIRAJTE IZMEĐU EVRPE I KALJUŽE


„Jer je možda zadnji put da izaberu izmedju dva potpuno oprečna koncepta hrvatske države. Jedan je koncept moj, koncept europske zemlje, a drugi je koncept – kaljuže. Izadjite na izbore, birajte pravdu, birajte pravednu Hrvatsku.“


Neovisni kandidat Milan Bandić, dojučerašnji SDP-ovac, sa sloganom 'Birajte čovjeka, a ne stranku' igra na kartu zajedništva svih Hrvata:

„Desetog siječnja moramo izaći na referendum, sve što može izaći, treba izići i dati svoj glas za Lijepu našu, crven-bijel i plavi, za Hrvatsku zajedništva, dostojanstva i nacionalnog ponosa.“


BANDIĆ: HVATSKA NIJE SAMO CRVENA


Javnu potporu Bandiću dao je i generalski zbor, braniteljske udruge, medju njima i Tomislav Merčep, stranka Branimira Glavaša, a danas i kontroverzni pjevač Mrko Perković Thompson:

„Predsjednik Republike treba biti integrativni faktor ove zemlje, Hrvatska nije samo crvena,a još manje –crna“
, poručio je Milan Bandić.

Na današnjoj press konferenciji Josipović je ponovio kako je glas za Milana Bandića i glas za poraženog Ivu Sanadera, a na zamjerku da je prepustio Bandiću da diktira kampanju odgovorio je.

„Kod gospodina Bandića u stožeru radi niz ljudi iz paraobavještajnog miljea, koji ništa drugo i ne rade nego smišljajmu razne klevete, razne objede koje su na granici fantastike i ja sam se odlučio jednostavno – ne osvrati se na to.“
XS
SM
MD
LG