Dostupni linkovi

Bivšoj državnoj sekretarki MUP Srbije kućni pritvor zamenjen zabranom napuštanja boravišta


Dijana Hrkalović
Dijana Hrkalović

Bivšoj državnoj sekretarki Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP) Dijani Hrkalović ukinuta je mera kućnog pritvora i zamenjena merom zabrane napuštanja boravišta, izvestio je portal N1.

To znači da Dijana Hrkalović, prema odluci suda, neće moći da napušta teritoriju Beograda i biće u obavezi da se svakog ponedeljka javlja u policijsku stanicu Voždovac.

Njoj je pred Višim sudom u Beogradu 6. juna nastavljeno suđenje za trgovinu uticajem u dva slučaja, a Tužilaštvo za organizovani kriminal je predložilo kaznu od pet godina zatvora.

Kako navodi N1, Hrkalović će 7. juna morati da dostavi sudu svoju putnu ispravu. Ukoliko prekrši izrečenu meru zabrane napuštanja boravišta, ona će biti zamenjena strožom.

Osim Dijane Hrkalović, optužena su i dva bivša zvaničnika policije: nekadašnji šef Odeljenja za specijalne istražne metode Dejan Milenković i bivši načelnik novosadske policije Milorad Šušnjić, koji se terete za zloupotrebu službenog položaja.

Šušnjić je na ročištu 6. juna negirao krivicu po svim tačkama optužnice.
Bivša državna sekretarka MUP-a Srbije uhapšena je 15. oktobra sa Milenkovićem i Šušnjićem.

Optužnica tereti Dijanu Hrkalović za krivično delo trgovine uticajem u slučaju ubistva V. M. u Beogradu, kao i da je na Milenkovića uticala da ne dostavi pojedine izveštaje nadležnom tužilaštvu.

Hrkalovićeva je negirala krivicu, a za ubistvo V. M. koje se dogodilo početkom 2017. bili su optuženi Veljko Belivuk i Marko Miljković, ali su kasnije oslobođeni.

Belivuk i Miljković, koji su uhapšeni u februaru 2022. godine, terete se za najteža krivična dela, ubistva, otmicu, prodaju droge i nedozvoljeno nošenje i promet oružja.

Pet stvari koje treba znati o 'slučaju Belivuk' u Srbiji
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:57 0:00
XS
SM
MD
LG