Dostupni linkovi

Crna Gora otvorila granice za države EU


Vlada objavila da rezidenti EU mogu u Crnu Goru bez dodatnih uslova.
Vlada objavila da rezidenti EU mogu u Crnu Goru bez dodatnih uslova.

Crna Gora od utorka, 30. juna, otvara granice za države Evropske unije (EU), saopštila je Vlada Crne Gore na Twitter nalogu. Navodi se da rezidenti država članica EU mogu ući u Crnu Goru bez ikakvih dodatnih uslova.

Od početka pandemije je u Crnu Goru bio omogućen ulaz državljanima Crne Gore i, uz određene uslove, strancima sa stalnim ili privremenim boravkom, kao i državljanima iz više desetina država u svijetu koje nisu akutno pogođene pandemijom.

Nacionalno koordinaciono tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti (NTK) 19. juna je saopštilo da su, osim za pojedine zemlje EU, zbog epidemiološke situacije granice Crne Gore ostaju zatvorene za državljane Srbije, Sjeverne Makedonije, Moldavije, Rusije.

Tada je objavljeno i da uz negativan PCR test na SARS-CoV-2, u Crnu Goru mogu ući, između ostalih, rezidenti Albanije, Bosna i Hercegovina i Kosova.

Nakon što novi slučajevi infekcije u Crnoj Gori nisu zabilježeni 28 dana, kraj epidemije u Crnoj Gori je proglašen 2. juna. Prvi novi slučaj je registrovan 14. juna.

Prema poslednjim podacima NKT, trenutno je u Crnoj Gori od COVID-19 oboljelo 175 osoba, a hospitalizovano 32.

Od početka dešavanja je ukupno oboljelo 501 osoba, a oporavljeno 315.

Do sada je ukupno preminulo 11 nosilaca korona virusa.

XS
SM
MD
LG