Dostupni linkovi

Crna Gora na OI: Srebro zlatnog sjaja


Slavlje na ulicama Podgorice nakon osvojene srebrne medalje rukometašica
Slavlje na ulicama Podgorice nakon osvojene srebrne medalje rukometašica
“Srebro zlatnog sjaja “, najčešći je komentar osvajanja srebrne medalje crnogorskih rukometašica na Olimpijskim igrama u Londonu . Ovo su druge Olimpijske igre na kojima Crna Gora učestvuje, debi rukometašica i prva olimpijska medalja.

Crna Gora poražena je u subotu uveče u finalu od Norveške 26:23, koja je ovim rezultatom odbranila zlato sa Olimpijskih igara u Pekingu.

Crnogorke su se snažno suprostavile favorizovanim Norvežankama, koje su vodile tokom većeg dijela utakmice, uspjele izjednačiti pred kraj, no pobjeda je ipak pripala novim-starim olimpijskim šampionkama. Opšta ocjena i igračica i sportske javnosti je da su francuske sutkinje, sestre Bonavetura u više navrata oštetile crnogorski tim, koji je čak 16 minuta igrao sa igračicom ili dvije manje.

FOTOGALERIJA: Slavlje na ulicama Crne Gore

U crnogorskim gradovima, posebno Podgorici, osvojeno srebro slavilo se do kasno u noć. No i pored oduševljenja igrom crnogorskih “lavica” i srebrom koje sija jače od zlata kako je istakla većina naših sagovornika, suđenje je bilo ispod nivoa olimpijskog finala.

Premijer Igor Lukšić čestitao je crnogorskim rukometašicama porukom na Fejsbuk profilu “Crna Gora imala je u Londonu djevojke hrabrije i snažnije od lavica. Hrabrije jer su igrale srcem, snažnije jer ih je bodrila cijela Crna Gora. Nezapamćeni uspjeh raduje i obavezuje. Znaćemo da Vam kažemo hvala. Vidimo se u Podgorici!"

Za ponedeljak veče najavljen je svečani doček crnogorskih olimpijaca.
XS
SM
MD
LG