Dostupni linkovi

Sud BiH odredio pritvor za Božovića, čeka se ekstradikciona molba iz Crne Gore


Zgrada Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine
Zgrada Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine

Sud Bosne i Hercegovine (BiH) donio je, u ponedjeljak 19. jula, rješenje o određivanju mjera pritvora Milošu Božoviću sa Cetinja, koji je uhapšen u Banjoj Luci 17. jula po međunarodnoj potjernici, saopšteno je iz Suda BiH.

Pritvor po ovom rješenju, može trajati najduže 18 dana od dana hapšenja, odnosno do 4. avgusta ili do nove odluke Suda.

Crna Gora je dužna da u tom periodu dostavi ekstradicionu molbu, budući da je Božović tražio dalje sprovođenje ekstradicionog postupka, odnosno nije pristao na pojednostavljeno izručenje.

Miloš Božović uhapšen je u Banjaluci po međunarodnoj potjernici zbog sumnje da je počinio teško ubistvo.

Božović se dovodi u vezu sa takozvanim škaljarskim klanom.

Prema podacima MUP-a Crne Gore, on je jedan od optuženih za podstrekavanje na ubistvo Nikšićanina Ranka Vuletića 2019. godine. Od tada se nalazio u bjekstvu, te je za njim raspisana interpolova potjernica.

Škaljarski klan je jedan od dva kotorska klana koja su u sukobu od od 2014. godine kada je u Valensiji u Španiji nestalo nekoliko stotina kilograma kokaina, što je tadašnji jedinstveni kotorski mafijaški klan podijelilo na dva, “škaljarski” i “kavački”.

U Banjoj Luci su uhapšeni su i policijski službenici Mladen Milovanović, Predrag Vatreš i Gorana Rečević zbog sumnje da su počinili krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je banjalučkom Osnovnom sudu određivanje pritvora za Milovanovića zbog sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Osumnjičeni Vatreš i Rečevićeva su nakon obavljene kriminalističke obrade pušteni i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode.

XS
SM
MD
LG