Dostupni linkovi

U Banjaluci uhapšeno još dvoje inspektora zbog pomaganja bjeguncu iz Crne Gore


Policija RS, ilustrativna fotografija
Policija RS, ilustrativna fotografija

Dvije osobe uhapšene su u Banjoj Luci u večernjim časovima u nedjelju 18. jula, zbog sumnje da su pomagali Milošu Božoviću iz Crne Gore, koji je dan ranije uhapšen po međunarodnoj potjernici, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) u ponedjeljak, 19. jula.

„U toku je kriminalistička obrada nad licima P.D. i G.D., a od strane policijskih službenika, a vrše se i pretresi koje navedena lica koriste na području Banjaluke“, navodi se u saopštenju MUP-a RS.

Hapšenja su nastavak policijske akcije u okviru koje su u subotu naveče, 17. jula, u u Banjoj Luci uhapšeni Miloš Božović i glavni inspektor Uprave kriminalističke policije MUP-a RS Mladen Milovanović.

Božović se u Crnoj Gori tereti za ubistvo, a Milovanović je uhapšen, po navodima iz MUP-a RS zbog „sumnje da je kao policijski službenik pomagao počiniocu krivičnog dela“.

Policija je pretresla stan koji je u Banjaluci koristio Božović i u njemu je pronađen pištolj „glok“, municija i tri pancira.

U akciji su uhapšeni još i inspektori MUP-a RS Predrag Vatreš i Gorana Rečević.

Mladen Milovanović sproveden je u Okružno javno tužilaštvo (OJT) u Banjoj Luci radi ispitivanja, saopšteno je u ponedjeljak, 19. jula iz tog Tužilaštva.

„Nakon ispitivanja osumnjičenog lica a u nastavku postupka istrage tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora o čemu će javnost biti obavještena“, navode u OJT Banja Luka.

U saopštenju se dodaje i da su Predrag Vatreš i Gorana Rečević, nakon obavljene kriminalističke obrate pušteni da se brane za slobode. U banjalučkom Tužilaštvu navode da se Vatreš i Rečević terete da su počinili krivično djelo "pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela".

XS
SM
MD
LG