Dostupni linkovi

Skupština Prijestonice danas o Gimnaziji


Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević
Skupština Prijestonice danas bi trebalo da raspravlja o situaciji u cetinjskoj Gimnaziji za šta je Kolegijum predsjednika Skupštine Prijestonice jednoglasno je donio odluku

Situacija u cetinjskoj Gimnaziji bi trebalo da bude jedina tačka dnevnog reda.

Učenici cetinjske Gimnazijce već više od mjesec bojkotuju nastavu u znak podrške bivšem direktoru Miomiru Đurišiću, a Savjet roditelja je u subotu saopštio da bi učenici cetinjske Gimnazije mogli početi da pohađaju nastavu u srijedu, 7. oktobra, ako Ministarstvo prosvjete i nauke bude imalo razumijevanja za situaciju u toj obrazovnoj ustanovi.

Oni smatraju da sve zavisi od epiloga razgovora u Ministarstvu prosvjete i nauke, gdje će se ponovo sastati Pravni tim delegiran od Savjeta roditelja i predstavnici nadležnog Vladinog resora.

Podsjetimo, do protesta učenika cetinjske, najstarije gimnazije u Crnoj Gori, došlo je zbog odluke Ministarstva prosvjete da ne potvrdi reizbor direktora Miomira Đurišića od strane školskog odbora, koga je Ministarstvo prosvjete potom raspustilo da bi novi odbor za vršioca dužnosti direktora škole imenovao Radu Perišić.

Od tada, umjesto u učionicama ,većina đaka i profesora održavaju javne časove pred gimnazijom, ističući zasluge starog direktora za preporod te obrazovne institucije i otpor nametanju rješenja.
XS
SM
MD
LG