Dostupni linkovi

Saradnja sa Makedonijom u evropskim integracijama


Trajko Veljanovski i Milorad Živković, Foto: Midhat Poturović
Trajko Veljanovski i Milorad Živković, Foto: Midhat Poturović
Delegacija Sobranja Republike Makedonije, koju predvodi predsjednik Trajko Veljanovski, doputovala je danas u službenu posjetu BiH.

Prvi radni susret delegacija Sobranja imala je sa članovima Kolegija Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamenta BiH.
Milorad Živković

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Milorad Živković kaže da je današnji sastanak pokrenuo nekoliko važnih pitanja za budućnost ove dvije prijateljske države.

"To je put ka Evropskoj uniji i evroatlantskim integracijama, kao i regionalna saradnja. Jedna od inicijativa je podrška o sklapanju Sporazuma o dvojnom državljanstvu Bosne i Hercegovine i Republike Makedonije. Drugi dio je Protokol o saradnji u procesu evropskih integracija",
kaže Živković.

Trajko Veljanovski
Predsjednik Delegacije Sobranja Republike Makedonije, Trajko Veljanovski ističe kako će Makedonija rado prenijeti svoja iskustva BiH oko liberalizacije viznog režima.

"Ove dvije države trebaju što prije okončati integracije u Evropsku uniju, kao i ulazak u NATO savez. Mi očekujemo da će BiH za kratko vrijeme ispuniti sve uslove kako bi dobila bezvizni režim, te kako bi građani BiH mogli slobodno putovati", ističe Veljanovski.

Delegacija Sobranja Republiike Makedonije sutra bi se trebala susresti sa članovima Predsjedništva BiH.
XS
SM
MD
LG