Dostupni linkovi

Devetočlana grupa u BiH optužena za šverc droge iz Albanije


Švercovane su opojne droge „cannabis“ i sintetičke droge „speed“ 

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Bosne i Hercegovine podigao je u četvrtak, 29. marta, 2021. godine optužnicu protiv devet lica koja se terete za organizovani kriminal i međunarodnu trgovinu i krijumčarenje veće količine opojne droge „cannabis“ i sintetičke droge „speed“.

Mirza Hodžić, Enes Kantić, Refik Hasanović, Muhamed Mudrov, Alen Dugalić, Nedim Bukvić, Almir Ahmić, Adnan Dizdarević i Dino Smajlović, su osumnjičeni za međunarodnu kupoprodaju, prenos, prevoz, držanje, posredovanje u daljoj međunarodnoj prodaji i kupovini navedenih narkotika, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Grupa je u više navrata nabavljala veće količine opojnih droga koju je sa područja Republike Albanije prevozila na područje BiH, te vršila dalju prodaju, dodaje se u saopštenju.

Prema prikupljenim dokazima, optuženi Hodžić i Kantić su organizovali i rukovodili organizovanom grupom, a ostali optuženi, koji su na isti način namjeravali ostvariti protivpravnu imovinsku korist, pa su u toj namjeri, vođeni zajedničkim interesom, postali pripadnici organizovane grupe u kojoj su na odlučujući način doprinosili njenom djelovanju, te su imali određene uloge i zadatke,” navodi se iz Tužilaštva BiH.

XS
SM
MD
LG