Dostupni linkovi

U BiH pronađena velika količina skanka


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), pronašli su ogromnu količinu opojne droge skank na području Gradiške, sjeverozapad BiH, u okviru operativne akcije "Storidž".

U toku su pretresi na više lokacija, a kako je novinarima u Banjaluci izjavila načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović procjenjuje se da je riječ o nekoliko stotina kilograma droge „skank“ , te da se radi o vjerovatno najvećoj zapljeni ove vrste droge na području Republike Srpske.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine (BiH) u petak je također podiglo i jednu optužnicu zbog neovlaštene trgovine opojnim drogama.

Optuženica je podignuta protiv Dragana Josipovića iz Bosanske Dubice, državljanina BiH i Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

On se tereti da je neovlašteno nabavio veću količinu opojnih droga u vidu tableta „ekstazi“ i „bromazepam“, kao i drogu „kokain“, te ih prenio preko državne granice u BiH u svrhu dalje prodaje.

Prema navodima Tužilaštva BiH, Josipović se tereti da je neovlašteno vršio međunarodni prenos supstanci koje su propisom proglašene opojnim drogama te time počinio krivično djelo.

Optužnica je upućena na potvrđivanje Sudu BiH.

XS
SM
MD
LG