Dostupni linkovi

Zatvorene kladionice i drugi objekti za igre na sreću u RS


Slot mašine za igre na sreću
Slot mašine za igre na sreću

Ministarstvo finansija Republike Srpske zabranilo je u ponedjeljak rad u objektima u kojima se priređuju igre na sreću - kladionicama, automat klubovima, tombolama, kazinima i slično do ponedjeljka, 23. marta, radi preventivnog djelovanja s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Ove mjere, koje su stupile na snagu u ponedjeljak, dužni su da sprovode svi priređivači igara na sreću u Republici Srpskoj, odnosno odgovorna pravna i fizička lica, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

“Inspekcijski nadzor nad sprovođenjem ove naredbe obavljaće Republička uprava za igre na sreću”, naveli su iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

U Republici Srpskoj do sada je registrovano 20 slučajeva zaraze virusom korona, a riječ je o licima iz Banjaluke, Čelinca, Srpca i Laktaša (na zapadu Bosne I Hercegovine).

Istovremeno, iz MInistarstva privrede i preduzetništva RS je saopšteno da je u okviru usvojenih mjera za ublažavanje štetnih posljedica korona virusa na privrednike u Republici Srpskoj, ovo Ministarstvo do sada obradilo više od polovine zahtjeva privrednika za podsticaje za povećanje plata.

Ukupno je podnesen 501 zahtjev.

XS
SM
MD
LG