Dostupni linkovi

Tužilaštvo naredilo istragu protiv Belivukove grupe za ubistvo iz 2019. godine


Privođenje Veljka Belivuka, 4. februar 2021.
Privođenje Veljka Belivuka, 4. februar 2021.

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije je 1. februara donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Vlade Draganića, Miloša Budimira i Nikole Spasojevića zbog osnovane sumnje da su ubili Gorana Mihajlovića koji je nestao u aprilu 2019.

U saopštenju ovog tužilaštva se navodi da se istraga vodi zbog krivičnog dela teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna najmanje deset godina zatvora ili doživotni zatvor.

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije je protiv ovih lica podnela krivičnu prijavu.

Goran Mihajlović (1997. godište) nestao je 1. aprila 2019. i do danas nije pronađen, niti njegova porodica raspolaže bližim informacijama o njemu, o čemu je Radio Slobodna Evropa izveštavao.

Inače, protiv Belivuka i još 30 osoba 15. oktobra 2021. je potvrđena optužnica u Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

Belivukova grupa tereti se da je za različita krivična dela među kojima su teška ubistva, otmice, dilovanje droge i nedozvoljeno nošenje i promet oružja.

Veljko Belivuk je uhapšen 4. februara 2021.

Belivuk, kome je nadimak Velja Nevolja, važi za vođu navijača fudbalskog kluba "Partizan", odnosno navijačke grupe "Principi", nastale od bivše grupe "Janjičari".

Belivuk je u medijima označen kao navodni član „kavačkog“ kriminalnog klana, do sada mu se sudilo više puta, a od ranije je poznat policiji po nasilnom ponašanju.

U pritvoru se nalazi i bivša državna sekretarka MUP-a Srbije Dijana Hrkalović koja se tereti za trgovinu uticajem u slučaju ubistva V. M. u Beogradu, odnosno da je uticala na policijske saradnike da ne dostave blagovremeno pojedine izveštaje nadležnom tužilaštvu u vezi sa tim krivičnim delom.

Za ubistvo V. M. koje se dogodilo početkom 2017. bili su optuženi Veljko Belivuk i Marko Miljković, ali su kasnije pravosnažno oslobođeni.

XS
SM
MD
LG