Dostupni linkovi

Bivša državna sekretarka MUP-a Srbije ostaje u pritvoru


Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP-a Srbije
Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP-a Srbije

Bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Srbije, Dijani Hrkalović, osumnjičenoj za trgovinu uticajem, produžen je pritvor za još 30 dana, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa Apelacioni sud u Beogradu 31. januara.

Žalba branilaca Dijane Hrkalović na rešenje o produženju pritvora je odbijena kao neosnovana, precizirali su iz Apelacionog suda.

Hrkalovićevoj je pritvor produžen zbog opasnosti od bekstva.

Ona je prvobitno bila uhapšena 15. oktobra i u pritvoru je ostala do 10. decembra, kada joj je bio ukinut odlukom Specijalnog suda, a nakon što je tužilaštvo podnelo optužni predlog protiv nje. Tužilaštvo se žalilo na tu odluku, pa joj je pritvor ponovo određen 14 dana kasnije.

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu zakazalo je za 2. mart početak suđenja bivšoj državnoj sekretarki, kao i još dvojici bivših policijskih funkcionera koji se terete zajedno sa njom.

Bivša državna sekretarka MUP-a Srbije tereti se za trgovinu uticajem u slučaju ubistva V. M. u Beogradu, odnosno da je uticala na policijske saradnike da ne dostave blagovremeno pojedine izveštaje nadležnom tužilaštvu u vezi sa tim krivičnim delom.

Hrkalovićeva je negirala krivicu.

Za ubistvo V. M. koje se dogodilo početkom 2017. bili su optuženi Veljko Belivuk i Marko Miljković, ali su kasnije pravosnažno oslobođeni.

Belivuk i Miljković, uhapšeni februara ove godine, u optužnici koje je 15. oktobra potvrdilo Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu zajedno sa još 30 osoba terete se za najteža krivična dela, ubistva, otmicu, prodaju droge i nedozvoljeno nošenje i promet oružja.

XS
SM
MD
LG