Dostupni linkovi

NEW YORK


Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan danas je otvorio 59. zasjedanje Opće skupštine UN. U svom govoru je pozvao svjetske lidere da okončaju ono što je nazvao "sramnim nepoštovanjem" vladavine prava. Pravne norme najviše se krše u Sudanu, Izraelu i Iraku, rekao je prvi čovjek svjetske organizacije. Annan se takodjer osvrnuo i na terorističke napade, kao i na otmice u Iraku, ali i na zlostavljanja Iračana koji su počinili američki vojnici u zatvoru Abu Ghraib.
Američki predsjednikGeorg Bush u svom je govoru , izmedju ostaloga, pozvao na zajedničku borbu protiv terorizma, zaštitu ljudskih prava i sloboda, razvoj demokracije, bolji život svih, bez gladi i straha .Bush je ponovio da će Sjedinjene američke države i dalje biti uz narod Iraka i Afganistana.

WASHINGTON
Tijelo američkog taoca, čije su odsjecanje glave njegovi otmičari prikazali na Internetu, pronadjeno je i identificirano, priopćili su dužnosnici SAD. Ubijenog Eugena Armstronga, još jednog Amerikanca i jednog Britanca kidnapirali su pripadnici grupe Tawhid i Jihad Abu Musaba al-Zarkawija, koji se smatra drugim čovjekom Al Qaida. Grupa je najavila da će ubiti i drugu dvojicu talaca ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi o oslobadjanju Iračanki iz zatvora Abu Ghraib i Umm Qasr. Američko zapovjedništvo je priopćilo da u zatvorima nema zatočenih žena.
XS
SM
MD
LG