Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova Srbije predati su u utorak u sedištu NATO-a u Briselu podaci o lokacijama na teritoriji Srbije na kojima se nalaze kasetne bombe iz vremena kada je ta alijansa bombardovala teritoriju tadašnje SR Jugoslavije tokom 1999. godine.
Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, dobijeni podaci su od velikog značaja za čišćenje lokacija kontaminiranih neeksplodiranom kasetnom municijom, čije prisustvo i posle osam godina od bombardovanja ugrožava bezbednost civilnog stanovništva.

BEOGRAD
Specijalno tužilaštvo Srbije saopštilo je u utorak da je podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv nove grupe vehabija osumnjičenih za terorizam i nedozvoljeno držanje oružja i eksploziva.
U toj grupi su Nedžad Bulić, Adis Murić, Enes Mujanović i Džavid Bulić iz Novog Pazara i Bajram Aslani iz Kosovske Mitrovice.
Specijalno tužilašto je 14. septembra za ista krivična dela podiglo optužnicu protiv 15 vehabija, a istragom će se utvrditi da li su te dve grupe povezane.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG