Dostupni linkovi

Priština ne prihvata nove opcije


Sejdiu je rekao da moze biti najrazličitijih ideja, ali da Priština nije promenila prethodnu poziciju. Predsednik je ocenio da je paket međunarodnog posrednika Martija Ahtisarija bolan kompromis, posle koga ne može biti drugih kompromisa:

«Moguće je da će biti pokusaja da se na razne načine, raznim idejama proces dovede u pitanje, ali mi imamo jasan koncept bez dilema, na osnovu principa koje smo predstavili u Skupštini Kosova, a za šta smo dobili njihovu podršku i koje smo takođe predstavili i pred trojkom pre nekoliko dana.»

Predsednik Kosova je najavio da ce u posetu Kosovu u sredu doći izaslanik Evropske unije za nastavak pregovora o statusu Kosova, Volfang Išinger. Sejdiu je rekao da će tokom susreta sa ambasadorom Išingerom razgovarati o pripremama za sastanak koji će se održati 30. avgusta u Beču. Sejdiu je rekao da ni Priština niti Beograd nisu dobili zvaničan poziv za sastanak u Beču, ali da ih je trojka tokom susreta u Prištini 11. avgusta informisala o tom sastanku i da je kosovska delegacija potvrdila da će na njemu učestvovati.
XS
SM
MD
LG