Dostupni linkovi

MOSKVA


Mihail Kalasnjikov, tvorac najpopularnijeg automatskog oruzja na svetu, kazao je da bi posvetio ceo zivot pravljenju poljoprivrednih masina da nije bio prinudjen da zbog nacistickog terora promeni profesiju. Ovaj 89-godisnji pronalazac govorio je na izlozbi povodom 60-godisnjice od izmuma cuvene automatske puske AK-47.

NJUJORK
Najveća imena svetske muzicke scene, od Madone, Red Hot Chili Pepersa, Metalice i Duran Durana, do Lenija Kravica, nastupice u subotu na "Live Earth" koncertima sirom sveta kojima se javnost želi upozoriti na klimatske promene. Osam mega-koncerata, sa nekadasnjim americkim potpredsednikom Alom Gorom kao neumornim portparolom, trebalo bi, zahvaljujući internetu i televiziji, da okupi gotovo dve milijarde gledalaca. Program će početi na stadionu u Sidneju, nastavice se u Tokiju, a zatim slede Šangaj, Hamburg, London, Johannesburg, Njujorku i naposletku Rio de Zaneiru.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG