Dostupni linkovi

Vanredna vijest

ZAGREB


Židovska općina Zagreb u današnjem je priopćenju izrazila negodovanje zbog izostanka službene reakcija hrvatskih vlasti na javno isticanje ustaške ikonografije prilikom nedavnog zagrebačkog koncerta Marka Perkovića Thompsona .
Margelov institut u otvorenom pismu od premijera Sanadera traži smjenu ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina s dužnosti, jer je prema njihovom mišljenju "prije, u tijeku i nakon nedjeljnog koncerta hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona zakazala pravna država".
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić reagirajući na pismo centra Simon Wiesenthal kojim je traženo da se zabrani Thompsonov koncert kazao je da nije taj koji može ikomu zabraniti nastupe. No, kako je rekao, mjesto gdje se pozdravlja sa "Za dom spremni" i veliča NDH, u čemu je hrvatski narod doživio najveću katarzu, sigurno je mjesto koje vodi u kriv smjer.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica Međunarodne novinarske nagrade Lorenzo Natali 2008. koju dodjeljuje Europska komisija u suradnji sa Reporterima bez granica.

XS
SM
MD
LG