Dostupni linkovi

SARAJEVO


Američki ambasador za pitanja ratnih zločina Klint Vilijamson (Clint Williamson) izjavio je da je, prema većini indicija iz proteklih godina, bivši lider bosanskih Srba Radovan Karadžić u Srbiji, kao i bivši komandant vojske bosanskih Srba, general Ratko Mladić, objavljuje sarajevski "Dnevni avaz".
"Za Mladića imamo dosta jake dokaze da je u Srbiji. Ne znamo s potpunom sigurnošću gdje je (bivši lider pobunjenih Srba u Hrvatskoj) Goran Hadžić, a nije jasno da li je (bosanski Srbin) Stojan Župljanin u Srbiji ili Republici Srpskoj (RS). No, tačno ne znamo gdje su. Nastavljamo vršiti snažan pritisak na vlasti Srbije da tragaju za njima i uhapse ih kada ih lociraju, jer najviše indicija upućuje, kao što sam već rekao, na to da je većina bjegunaca upravo tamo", rekao je Vilijamson.

SARAJEVO
U organizaciji člana Predsjedništva BiH Željka Komšića U Sarajevu se održava sastanak o temi "Ustavna pozicija Hrvata u BiH i predstojeće ustavne promjene"
  • 16x9 Image

    Mirna Sadiković

    Radila na OBN televiziji, u sarajevskoj redakciji "Nezavisnih novina", a 2001. postaje dio ekipe RSE. Obrađuje političke i ekonomske teme. Uređuje radijske emisije, kao i magazin TV Liberty.

XS
SM
MD
LG