Dostupni linkovi

Vanredna vijest

SARAJEVO


Američki ambasador za pitanja ratnih zločina Klint Vilijamson (Clint Williamson) izjavio je da je, prema većini indicija iz proteklih godina, bivši lider bosanskih Srba Radovan Karadžić u Srbiji, kao i bivši komandant vojske bosanskih Srba, general Ratko Mladić, objavljuje sarajevski "Dnevni avaz".
"Za Mladića imamo dosta jake dokaze da je u Srbiji. Ne znamo s potpunom sigurnošću gdje je (bivši lider pobunjenih Srba u Hrvatskoj) Goran Hadžić, a nije jasno da li je (bosanski Srbin) Stojan Župljanin u Srbiji ili Republici Srpskoj (RS). No, tačno ne znamo gdje su. Nastavljamo vršiti snažan pritisak na vlasti Srbije da tragaju za njima i uhapse ih kada ih lociraju, jer najviše indicija upućuje, kao što sam već rekao, na to da je većina bjegunaca upravo tamo", rekao je Vilijamson.

SARAJEVO
U organizaciji člana Predsjedništva BiH Željka Komšića U Sarajevu se održava sastanak o temi "Ustavna pozicija Hrvata u BiH i predstojeće ustavne promjene"
  • 16x9 Image

    Mirna Sadiković

    U novinarstvu je od 1994. Na Tuzlanskoj televiziji stiče prva novinarska iskustva kao reporter, a potom radi i kao urednik do 1999. Radila je na OBN televiziji, u sarajevskoj redakciji "Nezavisnih novina", a 2001. postaje dio ekipe Radija Slobodna Evropa. Obrađuje političke i ekonomske teme.

XS
SM
MD
LG